Wonen in Riemsoord

Het moderne woonzorgcentrum Riemsoord (bouwjaar 2011) bestaat uit 31 ruime appartementen (van 45 en 65 m2) en 52 aanleunwoningen voor alleenstaanden en echtparen. De centrale ruimte wordt gebruikt voor ontmoeting, activiteiten en gezamenlijke maaltijden.

Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijk een zorgplaats nodig? Ook dan kunt u bij Riemsoord terecht. Dit kan zich voordoen wanneer u bijvoorbeeld na een verblijf in een ziekenhuis nog niet geheel in staat bent om zichzelf te verzorgen of wanneer zelfstandig wonen tijdelijk niet mogelijk is. Voor tijdelijk verblijf is wel een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Groepsverzorging

Cliënten die wegens dementieklachten meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen deelnemen aan groepsverzorging. Drie maal per week (op maandag, woensdag en vrijdag) worden er diverse activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken en gezamenlijk eten.

Dagverzorging

Thuis blijven wonen kan voor ouderen makkelijker worden wanneer men één of meerdere dagen per week doorbrengt in Riemsoord. U vindt er gezelschap, begeleiding en activiteiten. Op deze manier worden mantelzorgers ontlast of kan de periode tot aan een verhuizing naar een zorgappartement overbrugd worden. Voor dagverzorging is een indicatie nodig.

Diensten

U kunt gebruik maken van een veelvoud aan handige diensten. Een hotelmatige dienst die u helpt uw appartement schoon te houden, een technische dienst voor allerhande klussen en heerlijk verse maaltijden. Riemsoord beschikt verder over ondermeer een eigen wasserij, een buurtsuper en een gezellig restaurant. Heeft u iets te vieren? Maak dan gebruik van onze zaalverhuur en catering.

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld dagverzorging.

Wat vindt u in Riemsoord

Riemsoord ligt in
een natuurlijke omgeving
met veel rust.

De Brink

Restaurant Appelhof

Activiteiten

Dagcentrum

Fysiotherapie

Buurtsuper

Servicepunt

twt_icn   fb_icn   li_icn